16. yüzyılda İzmir’i ziyaret eden Hollandalı bir gezgin, sabahları kilometrelerce ötedeki fırından gelen ekmek kokusunun kendisini uyandırdığını ve kokuyu takip ederek fırını bulduğunu anlatır. Hamurun ateşle buluşması, o tazeliğin kokusu damak tadına düşkün herkesi çeker. Diğer taraftan katkılar, alelacele yapılan yemekler, özensizlik, kötü malzeme kimi yemeklerin yeni nesilce kötü tanınmasına neden olur.
İyi ki özenli, aman iki kuruş az kazanayım ama insanlar iyi bir yemek yesin diyen üç-beş işletme var. Bornova’da yere alan Vento çok özenli bir İtalyan restoranı. 00 un ile yaptıkları incecik hamura sahip pizza, makarnalar, salatalar ve tatlılar…
Vento yakın zamanda tadilata girdi.Çok yakında odun ateşinde kavrulmuş birbirinden güzel kahve kokusu ile tekrar hizmete girecek.
İyi insanlar için iyi pizza
İyi insanlar için iyi kahve.