KAHVE: MAKUL YATIRIMLA SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ MODELİ OLUŞTURMAK

altın kahve

Kahve dünyanın en çok ticareti yapılan ikinci hammaddesi, dolayısıyla bu sahada çok fazla oyuncu var. Bu sahada ürünü seçen, temin eden,  işleyen ve tüketilebilir hale getiren bir grup kendi ürününü satıyor. Diğer grup ise birinci grubun ürettiği ürünü satıyor. Kahve ithalatçıları, kahve kavurucular, satıcılar, baristalar…oldukça kalabalık bir kitle hayatını kahve ile kazanıyor.

Dünya ne kadar kahve tüketiyor? Araştırmalara göre yıllık 167 Milyon çuval, yani 10.020.000 ton kahve tüketimi var. Kaba bir hesapla her saat bir tondan fazla kahve içiliyor.

kolaj-tolga özbalcı
kolaj-tolga özbalcı

KAHVE İSMİNİN KÖKENİ

Birçok söylenti var, ama en akla yatkın olanı Habeşistan’da kahve ağaçlarının olduğu bölgeye Kaffa denmesi. Tüm dünya dillerinde neredeyse aynı isme sahip. Macarlar “kave” derken, İngilizce konuşulan ülkelerde “coffee” deniyor, Fransızlar “cafe” diyor.

HARİKA BİR YATIRIM ARACI: KAHVE

İsmi nasıl söylenirse söylensin günün her saatine eşlik eden kahve  dünya ekonomik dengeleri için de önemli bir etken, dünyada petrolden sonra en çok ticareti yapılan ürün.

1924 GÖNEN  farklı yatırımcı profilleri için sürdürülebilir ve benzersiz iş modelleri üretiyor. İş yapılcak bölge, yatırımcının öncelikleri, karakter yapısına ve bütçesine göre iş modeli sunuyor.

KUSURSUZ BİR İŞBİRLİĞİ

Hızlı gitmek için tek başına, ileriye gitmek için hep beraber…

Çok kısa bir süre içinde kurulum, eğitim aşamaları geçildikten sonra hemen kazanmaya başlayabileceğiniz bu iş modelleri sürdürülebilir bir iş sahibi oluyorsunuz.

YANINIZDA BİR AİLE VAR

Satış ekibi, eğitim ekibi, kavurma ekibi, işletme ekibi…Biz büyük bir aileyiz ve yanınızdayız. Ne zaman, nerede ihtiyacınız olursa…

YÜZ YILDIR SÖNMEYEN ATEŞ

1924 yılında esir takasında İzmir’e bırakılanlar arasında Konya Gönen’den bir genç vardı; Hüseyin Gönen. Çarşının gayrimüslim esnaflarından birinin işe almasıyla Gönen ailesi kahve ile tanıştı. Teneke kaplarda odun közünde kavrulan kahveler taze taze kahvehanelere satılıyordu. Zamanla usta yaşlandı genç ustaya işi teslim etti. 

Yüzyılda çok şey değişti. Çekirdek çeşidi arttı, içilen kahvelerin çeşidi de arttı. Ama bir asır önce kahveyi kavuran o ateş, bugün de aynı ateş. 

BUTİK KAVURMA

Kahve kavurmada odun ateşi, doğalgaz ile karşılaştırıldığında çok pratik bir yöntem değil. Peki, neden bu zahmetli yol ile kavuruyoruz? Odun ateşinin ekmek fırınınlarındaki gibi tada doğrudan bir etkisi yok. Odun ateşi kahve için en ideal ısıyı sağladığı için tercih ediliyor. 

Odunda bulunan doğal nem  yavaş kavurma için daha uygundur, odun ateşinin kavurma daha kalitelidir. Ağır kavurumda çekirdekte korunan yağ daha düşük asit, doygun gövde ile mükemmel kahveyi oluşturuyor. Ayrıca odun ateşi ile kavurmada usta olsanız bile tüm odağınız kavurma üzerinde olmalıdır.  

Hem Türk, hem de dünya kahvelerini odun ateşinde kavuruyoruz.

KATKISIZ TAZELİK

1924 Gönen kahve, baharat ve çay gruplarında talep üzerine (on demand service)  ürün hazırlar ve hiç bir koruyucu madde, yapay aroma verici vb malzeme kullanmaz. 

GÜVENİLİR MARKA 

1924 Gönen dünya çapında genel kabul görmüş, fiyat performans ürünlerden oluşturduğu ekipmanları ile hem profesyonel, hem de amatör kahve tutkunlarını tatmin edecek bir seçki sunar. 

Kalite asla raslantı değildir, her zaman zihinsel çabanın eseridir. John Ruskin

ASLA YALNIZ OLMAYACAKSINIZ!

Tüm Ege Bölgesinde görevli 7 arkadaşımızdan oluşansam donanımlı  satış ekibimiz sipariş, ürün, ekipman, reçete ve benzeri konularla ilgili sorunlarınıza kısa sürede çözüm üretir. 1924 GÖNEN müşterinizi mutlu etmeyi hedefler.

ÖZGÜN TASARIM, ÖZEL ÜRETİM

1924 GÖNEN deneyimli tasarımcıları ile oluşturduğu masif ağaç standları, özel olarak tasarlayıp ürettirdiği cam kavanozları ile benzersiz tasarıma sahiptir.

FRANCHISING BAYILIK 1924 GONEN
FRANCHISING BAYILIK 1924 GONEN

BİTKİSEL VE SİYAH ÇAYLAR 

her tanesi özenle seçilmiş kahvenin yanı sıra özel üretim üst yaprak siyah çaylar, Karadeniz’de küçük bir üreticinin bizim için ürettiği çaylardan yapılıyor. Bitki çaylarımızın harmanlarını uzun yıllar Uzak Doğu’da çay üzerine araştırmalar yapmış olan İlker Yıldız ile birlikte oluşturduk. Tozsuz, çersiz çöpsüz harmanların çayı benzersiz oluyor.

Bitki çayı
Fotoğraf Drew Jemmet/ unsplah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAF 1.SINIF BAHARAT

Katkısız, 1. sınıf baharat. İster tane, isterseniz siparişinizle birlikte öğütme. Ne rengi, ne kokusu, ne tadı rakip tanır.

baharat
baharat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir