Karışım Baharatlar

baharat

Kajun Baharatı: Tüm Et yemekleri, patates yemeklerinde kullanılan Güney Amerika orijinli bir baharat karışımıdır. Karabiber, sarımsak ve soğan, kekik,  kırmızı biber, fesleğen, kimyon ve tuz ihtiva eder.

Taco Baharatı: Et yemeği baharatıdır, marul ve peynirli salatalarda da kullanılır. Güney Amerika orijinli bir baharat karışımıdır. Paprika, tuz, beyaz soğan, buğday unu, domates, sarımsak, kimyon, kekik, karabiber ve yenibahar ihtiva eder.

Fajitas baharatı: Et ve Tavuk başta olmak üzere her yemekte kullanılır, Güney Amerika orijinli bir baharat karışımıdır. Acı ve tatlı biber, karabiber, kimyon, soğan sarımsak ve tuz ihtiva eder.

Balık Baharatı: ızgara başta olmak üzere tüm balık yemeklerinde kullanılır. Beyaz karabiber, defne yaprağı, kişniş, biberiye ihtiva eder.

Dolma baharı: tüm yaprak sarma ve Dolma yemeklerinde kullanılır. Yenibahar, nane, zencefil, karabiber, fesleğen, acı-tatlı biber, dere otu ve karanfil ihtiva eder.

Köfte Baharı: Tüm köfte yemeklerinde kullanılır, Kimyon, kişniş, acı-tatlı biber, yenibahar, kekik, karabiber, tarçın, sarımsak, soğan, zencefil, maydanoz ve galeta unu ihtiva eder.

Patates baharatı: Patates Kızartması başta olmak üzere tüm Patates yemeklerinde kullanılır. Pul biber, karabiber, kekik, sebze çeşni ve sarımsak ihtiva eder.

Tavuk Baharatı: Fırın ve Izgara tavuk başta olmak üzere tüm Tavuk yemeklerinde kullanılır. Köri, tatlı biber, kişniş, kekik, biberiye, kimyon, defne yaprağı, sarımsak ve galeta unu ihtiva eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir