Çay Çeşitleri, İçerik, Fayda ve Demleme Yöntemleri

çay

Çay çeşitlerimiz yapraksı ve Odunsu olmak üzere iki Grupta toplanmıştır. 

Çay gruplarımız için normal siyah çay demleme modelini tavsiye ediyoruz. Bitki orijinli çaylarımız, kaynamış su ile demlemeye bırakılır, 3 dakika demleme süresi ile sıcak servis edilir. Bu Grupta bulunan çaylarımız, Yeşil Çay, Yeşil Çay yaseminli, Oolong, Roibos Kırmızı, Ihlamur, Adaçayı, Hibisküs, Beyaz Çay, Melisa Limon Kültür, Papatya, Mate, Yasemin çayı dağınık, Yasemin Top Pembe Çayıdır.

Demleme Yöntemleri

İçeriğinde hem yaprak hem odunsu çay barındıran Çaylarımız, kaynamış su ile demlemeye bırakılır, 3/ 4 dakikalık demleme süreci sonunda sıcak servis edilir. Bu Grupta bulunan çaylarımız, Orman Meyveli, Tropik meyveli, Kış meyveli, Böğürtlenli, Nane Limon, Elma Tarçın ve Şifa Çayıdır.

French Press ile yapılacak Demlemelerde mutlaka 92-96°C su kullanılmalı, toplam demleme süresi yaprak çaylarda 3 dakika, yapraksı ve odunsu karışık çaylarda 3/4 dakika olmalıdır.

Çayların kaynama ve demleme süreçlerinde ateş üzerinde bırakılmamasına ve yanmamasına kesinlikle dikkat edilmelidir.

Bu çayların soğuk servis edilmesi için önce usulüne uygun sıcak demleme yapılmalı ve sonra hemen buz ile soğutulup servis edilmelidir. Soğuk Servis için demleme koyuluğuna göre soğuk su ve buz veya sadece buz ilave edilmelidir. Serviste yaş nane yaprağı, dilim limon veya portakal ilave edilebilir. 

Şeker kullanmak isteyenler için ılık suda eritilmiş ve oda sıcaklığında bekletilmiş şurup tavsiye edilir.

Bitki çaylarının içeriğinde hiçbir renklendirici ve esans kullanılmamıştır.

Çay çeşitlerimiz

Adaçayı; depresyon ve stresi azaltır, beyin fonksiyonlarına iyi gelir, ağız ve diş eti hastalıklarına, cilt leke rahatsızlıklarına iyi gelir.

Ihlamur; terlemeyi teşvik eder, ateş ve öksürüğe iyi gelir, soğuk algınlığı, ishal ve migren ağrılarında kullanılabilir.

Papatya; uyumaya yardımcı olur, kanser önleyici, iltihap azaltıcı, stres ve kaygı azaltıcı özellikleri mevcuttur.

Oolong; Beyaz ile siyah çay arasındaki olgun çayların oksidite edilmesi ile elde edilir, kan şekeri seviyesini düzenlemeye, kalp sağlığı cilt sağlığına yardımcı olur, 

Yeşil Çay; hafıza ve bilincinizi geliştirir, anti kanserojendir, yağ yakımını hızlandırır.

Beyaz Çay, Güneşe en yakın zirvedeki en kaliteli çay yapraklarıdır, hafızayı geliştirir, zinde tutar, kalp sağlığını korur.

Roibos Kırmızı; hazımsızlık, mide yanması, bulantı sorunlarında kullanılmaktadır.

Mate; Kalp damar hastalıklarını önler, yağ yakıcı özelliği ile zayıflamaya yardımcı olur.

Yasemin Top Pembe; antioksidan, rahatlatıcı, stres atıcı,ağız kokusu giderici ve ferahlatıcıdır. 1 top pembe yasemin 2 büyük fincana yeterlidir.

Yasemin Çiçeği Dağınık; Metobolizmayı hızlandırır, algı ve uyku açıcıdır, grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Hibisküs; yüksek C vitamini içerir, bağışıklık sistemini güçlendirir, dinçlik verir ve kemik yapısını güçlendirir.

Şifa Çayı, içindeki baharat ağırlıklı oduncu grup çaylar sayesinde boğaz enfeksiyonları, gribal hastalıklarda iyi gelir, terlemeyi çok kolaylaştırır, bal ve limon suyu ile takviye edilebilir.

Tropik Meyveli, Orman Meyveli, Böğürtlenli, Elma tarçın, Meyveli Kış, Nane Limon Çayları, Hibisküs, Küp kuru meyveler, kuru Limon ve odunsu baharat çayları içerir, sıcak ve soğuk içimde değişik lezzet ve aromalar içerir, ağızda hoş bir koku ve tat bırakır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir